6 film tips




Gran Torino är en amerikansk dramafilm från 2008, regisserad av Clint Eastwood som även spelar huvudrollen.

Den missnöjde och sorgsna krigsveteranen Walt Kowalski (Clint Eastwood). några invadrare har flyttat in brevid han och  han har nu blivit grannar med dom. vilket är något Walt inte är så glad över men efter att den unga grannen Thao, en ung osäker tonåring  som tillsammans med sin kusin, en gängmedlem, försökte stjäla Kowalskis mest älskade ägodel! hans Ford Gran Torino. Då försöker Walt hjälpa Taho med att bli en riktig man. Med tiden kommer han att tycka om den blyge pojken och hans familj och en vänskap börjar gro.

jag rekomenderar filmen starkt! det var jätte bra! och Clint Eastwood är ju bara för skön! haha:) sorglig och våldsam och även en gnutta humor:) ni måste se den!!!


Taken
är en action/thriller från 2009 av Pierre Morel med Liam Neeson och Maggie Grace i huvudrollerna.

Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin f.d. fru, Lenore (Famke Janssen) och dotter, Kim (Maggie Grace) i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu och det svider lite extra att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält.

Bryan har dock svårt att koppla bort sitt förflutna och ser faror överallt. När hans dotter vill resa till Paris med en kompis motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern, Hans värsta mardröm besannas dock när dottern blir kidnappad. Bryan har endast 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och troligen aldrig mer återfinnas i det oändliga sexträsket därute. spännande!!


horsemen
är en drama/thriller/rysare från 2009 med Dennis Quaid i huvudrollen

the horsemen handlar om den hårda och luttrade polisen Aidan Breslin, spelad av Dennis Quaid, som tappar mer och mer av kontakten med sina två söner sedan hans fru gick bort. Han hamnar mitt i en utredning av ett fall där han finner han en underlig koppling mellan sig själv och de misstänkta i ett antal seriemord som kan länkas till Undergångens Fyra Ryttare.

den är verkligen spännande och obehaglig! jag måste säga att den är SKIT BRA!! och det är nog bra att se den två gånger för man fattar mer andra gången. såg den hos emma! och på slut blir man bara så paff! jag hade inte en jävla aning hur det skulle sluta. haha! NI MÅSTE SE DEN!!!! hur bra som helst:D som sagt "come and see" haha så jävla bäst!


Sebbe- ett svenskt drama, Biopremiär: 2010-03-12 och några av skådespelarna är Sebastian Hiort af Ornäs, Kenny Wåhlbrink och Eva Melander.


Beck- Levande begravd- svensk Thriller som går på bio nu (2010) några av skådespelarna, Peter Haber, Ingvar Hirdwall, Mikael Persbrandt.


Karate kid- en amerikanskt Action/Drama ,sverigepremiär 6 augusti. i huvudrollerna, Jackie Chan, Jaden Smith (Will smith´s barn)

Kommentarer
Postat av: aeel

the horsemen (L)

2010-07-26 @ 12:54:19
URL: http://emmalindqviist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0